Fire av vinene våre er til salgs gjennom Vinmonopolets bestillingsutvalg. Alle vinene kan dessuten kjøpes fra gårdsutsalget.

Dessertvinen er søt og frisk. Den bør nytes avkjølt, for seg selv, i selskap med ost eller til en dessert. 13 % vol. 0,375 l. Innholder sulfitter.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Etter at bærene er plukket, lages det most som fryses ned. Når vinteren kommer, settes så bringebærmosten ut i friluft og gjennom sakte tining tappes det en konsentrert bringebærsirup som settes til gjæring. Resultatet er en sterk opplevelse av syre og sødme i skjønn forening. 10 % vol. 0,2 l. Isvinen passer til dessert og ost eller alene for seg selv. Inneholder sulfitter.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Musserende er laget etter den tradisjonelle champagnemetoden. Boblene skapes under ettergjæring mens flaskene håndvendes i spesielle stativer. Denne prosessen er med på å skape den forfriskende smaken. Bringebærlandets Musserende bør nytes avkjølt og kan brukes ved alle anledninger. 9 % vol. 0,75 l. Inneholder sulfitter.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Bringebærmjød er symbiosen av honning og bringebær i flytende form. På sommeren flyr biene fra blomst til blomst og samler nektar, samtidig som de sørger for at plantene bestøves. Av dette blir det mild honning og søte bær. Når dette gjærer sammen blir det mjød. 10,8 % vol. 0,375 l. Inneholder sulfitter.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Bringebærlandets Aromatiserte bringebærvin med hibiskus er en frisk og floral fruktvin. Den har preg av honning og sitrus skall. Nyt den iskald som velkomstdrikk, passer til lett mat eller dessert. 750 ml, 10,3% vol. Inneholder sulfitter

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Den nye vinen
Bringebærlandet har tatt opp en gammel tradisjon med å lage fruktvin i Norge. Men vi er de første til å lage og selge ren bringebærvin.

Syre og sødme
Bringebær har mye syre og sødme og egner seg derfor godt å lage vin av. Utfordringen er å finne balansen mellom de forskjellige smakene.

i startet produksjonen av Dessertvin i 2016 i et lite rom på låven etter at det ble lov å lage og selge alkolholdig drikk opp til 22 prosent fra gården. I starten fikk vi god hjelp av våre venner Ingjerd Hanevold og Dag Fossum af Darre som hadde lang erfaring som hobbyvinleggere. Året etter inngikk vi samarbeid samarbeid med Anika Perisic som har utdanning i vin- og spritproduksjon fra Universitetet i Beograd. Sammen pusset vi opp et gammelt grisehus med møkkakjeller der all produksjon og lagring nå foregår. Vinen settes etter at plukkesesongen er over. Fermenteringen foregår utover høsten og så står vinen til modning på tanker over vinteren før den er klar til tapping og salg. Foruten dessertvinen, lager vi nå en isvin, en musserende vin, en aromatisert vin og bringebærmjød.

Bringebærlandets musserende vin står klare for dégorgering etter en vinter meg gjæring.

Personverninnstillinger
Når du besøker et nettsted vil nettsiden lagre informasjonskapsler (cookies) for spesifikke tjenester i nettleseren din. Her kan du tilpasse personverninnstillingene til ditt behov. Det er verdt å merke seg at å blokkere noen typer informasjonskapsler vil kunne påvirke opplevelsen og funksjonen av dette nettstedet.
 
Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Denne siden benytter cookies, hovedsaklig fra tredjeparts-tjenester. Tilpass dine personverninnstillinger og godta/avslå bruk av cookies.