Bringebærvin

I 2017 startet vi produksjon og salg av bringebærvin med god hjelp fra våre venner Ingjerd Hanevold og Dag Fossum af Darre. Mottakelsen var overveldende, og flaskene forsvant på et blunk. I fjor inngikk vi samarbeid med Anika Perisic som har utdanning i vin- og spritproduksjon og som til daglig jobber som destillatør på Himkok – baren som er kåret til en av verdens beste. Sammen leide vi det gamle grisehuset på nabogården som nå er pusset opp og gir oss mulighet til å lage både mer vin og flere sorter.

I år lanserer vi fire bringebærviner

Dessert vin kr 220,- per flaske.

Is vin kr 200,- per flaske.

Musserende vin kr 350,- per flaske.

Mjød kr 190,- per flaske.

er søt og frisk. Den er laget av bær som inneholder all den sødme og smak den norske sommeren kan frembringe. Bringebærlandets Dessertvin bør nytes avkjølt, for seg selv, i selskap med ost eller til en dessert. 13 % vol. 0,375 l. Inneholder sulfitter

er smaken av sommer og vinter. Etter at bærene er plukket, lages det most som fryses ned. Når vinteren kommer, settes bringebærmosten ut i friluft og gjennom sakte tining tappes det en konsentrert bringebærsirup som så settes til gjæring. Resultatet er en sterk opplevelse av syre og sødme i skjønn forening. 10 % vol. 0,2 l. Inneholder sulfitter

er laget etter den tradisjonelle champagnemetoden. Boblene skapes under ettergjæring mens flaskene håndvendes i spesielle stativer. Denne prosessen er med på å skape den forfriskende smaken. Bringebærlandets Musserende bør nytes avkjølt og kan brukes ved alle anledninger. 9 % vol. 0,75 l. Inneholder sulfitter

er symbiosen av honning og bringebær i flytende form. På sommeren flyr biene fra blomst til blomst og samler nektar, samtidig som de sørger for at plantene bestøves. Av dette blir det mild honning og søte bær. Når dette gjærer sammen blir det mjød, en smak av norsk sommer. 10,8 % vol. 0,375 l. Inneholder sulfitter.

Bilder fra produksjonen